İlle de Bir Masonluk Bulacaksınız Yani...

Yeni Şafak’ın (2 Şubat) dev puntolu sürmanşetinin başlık-üst başlık-alt başlık” kombinasyonu şöyleydi: “BÜYÜK LOCA DÜĞMEYE BASTI… Lionslardan başörtüsüne gazete ilanıyla tepki… Hür ve Kabul Edilmiş Büyük Mason Locası başörtülü kızların eğitim görmesini engelleyen yasağın devamı için ayağa kalktı. Lionslar da gazete ilanlarıyla tepki gösterdi.”

Birinci sayfada iki de spot var, birinde şöyle deniyor: “Hür ve Kabul Edilmiş Büyük Mason Locası başörtülülere hakaret eden Muazzez İlmiye Çığ’ı Türkiye Çapında konferanslara gönderirken, Lionslar da gazete ilanıyla başörtüsü yasağının kaldırılmasına karşı çıktı.”

İkinci spotta gazete ilanının içeriği var, gerçekten de Lionlar verdikleri ilanda, bildiğimiz klişeleri tekrarlayarak türbana karşı çıkıyorlar.

Şimdi, Lionlar’ı “Beatleslar” gibi “Lionslar” diye yazmak, onların Masonların “alt kolu” olmadığını hatırlatmak ve “Muazzez İlmiye Çığ” bölümünün ana haberde hiç olmadığını belirtmek gibi “teknik” meseleleri bir tarafa bırakıyorum.

Beni burada asıl rahatsız eden şey, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına karşı direnişin “Masonların düğmeye basmasıyla” başladığının ima edilmesi… Nedense Yeni Şafak’a bu karşı çıkışın özgürlük karşıtı özünü vurgulamak yetmiyor. İlle de bir Masonluk bulacak olan bitende!

Taraf, 3.2.2008